Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

четвер, 27 жовтня 2011 р.

запрошуємо Вас на Х Всеукраїнське Паломництво Круціяти Визволення Людини

З вдячністю Богові, радістю і надією запрошуємо Вас на Х Всеукраїнське Паломництво Круціяти Визволення Людини (КВЛ), яке проходить в Україні щороку.

Дорогий Брате! Дорога Сестро!

Ювілейне, Х Паломництво Круціяти Визволення Людини відбудеться в м. Новоград-Волинський Житомирської області в парафії Воздвиження Хреста Господнього 29 - 30 жовтня 2011 року.  Початок в суботу о 1000 і закінчення в неділю Святою Месою о 700.

Адреса парафії: Новоград-Волинський, Житомирська обл. вул. 50-річчя Жовтня, 6. (мікрорайон Смолка).

Просимо заявити про свою участь до 24 жовтня за тел. 097 648 50 55 (Анна і Едуард).

Паломництво КВЛ – це молитовна зустріч усіх членів та кандидатів КВЛ, а також усіх тих, хто хоче допомогти зневоленим людям.

У Паломництві може взяти участь кожен бажаючий!

До участі в ньому запрошуємо особливо тих, хто боляче переживає проблему залежності своїх близьких; також запрошуємо людей залежних.

Подумайте, кого б зі свого оточення Ви хотіли б запросити на це Паломництво?

На закінчення Паломництва (після св. Меси) відбудеться зустріч Дияконії Визволення. Може і Тебе Господь Бог хоче бачити в її рядах?

Усім членам і кандидатам КВЛ перед виїздом пропонуємо у своїх спільнотах опрацювати фрагмент енцикліки бл. Йоана Павла ІІ Evangelium Vitae № 25-28.


Парафія Воздвиження Хреста Господнього

„Разом з блаженним Йоаном Павлом ІІ будуємо

цивілізацію любові”

Субота 29 X

1000 Прийом та реєстрація учасників паломництва

1030 Привітання, молитва на початок паломництва

1100 Вступне слово єпископа

1110 Слово про Круціяту Визволення Людини

1120 Конференція  о. Олег Сартаков

1200 Ангел Господній

1210 Презентація різних форм діяльності в межах цивілізації любові

1330 Обід

1500 Коронка до Божого Милосердя і хресна дорога зі свідченнями в костелi Матері Божої Милосердної в Суслах (нагода посповідатися)

1800 Повернення автобусом до костелу Воздвиження Хреста Господнього

1830 Приготування до Літургії

1900 ЄВХАРИСТІЯ (можливість скласти декларацію КВЛ)

2030 Вечеря

2115 Фільм про покровителя КВЛ, св. Максиміліяна Кольбе (70-та річ. мученицької смерті)

2200 Конференція „Методи і горизонти діяльності КВЛ”;

2300-700 Нічна адорація Пресвятих Дарів (сповідь, заступницька молитва, нічліг).

Для бажаючих:

– відкритий мітинг (відкрите засідання) AA; Al-Anon

– зустріч для молоді.

Неділя 30 X

700 ЄВХАРИСТІЯ з благословенням на закінчення Паломництва

Після Св. Меси – зустріч Дияконії Визволення




Що таке Круціята Визволення Людини?

Круціята Визволення Людини - це програма дій, метою якої є подолання всього, що загрожує гідності особи та принижує здорові суспільні звичаї. Тому Круціята Визволення Людини пропагує стиль життя, що спирається на правду, любов і свободу. До участі в Круціяті ми запрошуємо кожну людину доброї волі.

Круціята Визволення Людини - це служіння заради визволення від залежностей, поширених в суспільстві, алкоголізму, та усякої омани і страху, особливо які нищать людську гідність і не дозволяють людині самореалізуватися згідно зі своїм покликанням.



Чому „Круціята”?

КВЛ реалізує свою мету через створення "рятівної колони" людей доброї волі, котрі мають розпочати боротьбу за цю "святу землю", якою є кожна людина, відкуплена Христом. Слово "круціята" (хрестовий похід) вказує на Хрест як на ефективний знак остаточної перемоги над усяким злом. Хрест, як символ добровільної жертви, здійсненої з любові - це єдина дорога до ефективного визволення інших. Щоб увійти в таємницю хреста, треба подолати страх - тому завдання Круціяти полягає на визволенні людей від страху.



Як виникла КВЛ?

КВЛ було засновано о. Франциском Бляхніцким і Рухом Світло-Життя у відповідь на заклик Святішого Отця Йоана Павла ІІ, який був звернений до поляків на початку його понтифікату: Прошу, щоб ви протиставилися усьому, що принижує людську гідність, принижує звичаї здорового суспільства, що часом може аж загрожувати його існуванню і спільному добру, що може зменшувати внесок людини до спільної скарбниці людства, християнських народів, Христової Церкви.

Круціята була урочисто оголошена у присут-ності Святішого Отця, Йому віддана та Ним поблагословлена під час Його І Паломництва до Польщі 8 червня 1979 року в Новому Тарґу.



Яке значення мають символи КВЛ?

Місію Круціяти виражає її герб.



Закликом Круціяти є слова "Не бійтеся!", які часто говорив Христос, і які повторюються папою Йоаном Павлом ІІ. Вони пригадують членам Круціяти, що головне їхнє завдання - це визволення людей від страху, який робить людину невільником. Хрест - це знак круціяти - хрестового походу, і разом з тим знак найглибшої таємниці вільності. Літера "М" символізує Марію, що стоїть під Хрестом - приклад нашого віддання Христу і з'єднання з Ним. Мала літера "м" з іншого боку Хреста - це "ми", що стаємо на заклик папи, щоб разом з Ним поєднатися з Марією (Тotus Тuus – увесь Твій) у відданні себе Христу. Тому Круціята Визволення Людини також називається Ділом Непорочної Матері Церкви.

Хто є покровителем КВЛ?

Головною покровителькою Круціяти є Непорочна Діва, Мати Церкви. Усі члени Круціяти вбачають у Непорочній приклад цілком вільної людини, бо вона через безкорисливу любов повністю віддана Христу і ділу спасіння людей. З'єднання з Марією в цій поставі становить найглибшу таємницю життєздатності й плідності Круціяти.

Другим покровителем Круціяти є свя-тий Станіслав (1030-1079), єпископ і мученик, покровитель морального ладу в Польщі. Він був ревним пастирем, котрий турбувався про добро вірних. Він загинув мученицькою смертю вбитий за наказом короля Болеслава Смілого, якого звинувачував у зловживані владою. Святий Станіслав для членів Круціяти є взірцем відваги у свідченні найвищих цінностей.

КВЛ визнає також своїм покровителем святого Максиміл’яна Кольбе (1894-1941). Він був членом Францисканського ордену і поши-рював культ Непорочної. У 1941 р. добровільно віддав своє життя за одного зі співв’язнів у концентраційному таборі в Осьвєнцімі. Святий Максиміл’ян навчає нас віддавати себе Непорочній і є чудовим прикладом віддання життя за братів.



Які методи дії КВЛ?

Оскільки визволення можливе лише в Ісусі Христі та здійснюється міццю Його Євангелії, то основною дорогою Круціяти, є:


євангелізація, тобто проголошення з вірою і міццю Ісуса Христа, Котрий визволяє людину,
індивідуальна молитва та молитва спільноти,
піст - повна абстиненція (стриманість) від алкоголю

Такий шлях вказав Христос апостолам, коли вони досвідчили неміч у боротьбі зі злом (цей рід духів виганяється постом і молитвою - Мт 17,21). Молитва часто є єдиним засобом допомоги, коли з людської точки зору нічого зробити не можна. Вона також змінює "діячів" на покірних свідків Божого діяння, а зневолених приводить до джерела життя. Молитва й піст становлять серце програми дій Круціяти Визволення Людини.



Яке значення в КВЛ має абстиненція?

Абстиненція від алкоголю в Круціяті - це особистий дар, здійснений добровільно, з мотивів любові й відповідальності за добро іншої людини. Для членів Круціяти абстиненція - це:


дія особистої вільності,
відшкодування за гріхи пияцтва,
прояв любові до залежних людей, для котрих повна абстиненція є єдиною умовою, щоб перебувати у тверезості,
ефективний засіб зміни звичаїв,
спосіб праці над собою та формування характеру,
важливий профілактичний та вихов-ний засіб,
знак любові до Вітчизни.



Круціята Визволення Людини розуміє абстиненцію як цілковите і добровільне відречення від алкоголю як напою в будь-якому вигляді та в будь-якій кількості. Це визначення не стосується вживання алкоголю в інших випадках, наприклад,  ліків (якщо алкоголь є складовою частиною справжніх ліків)  або в літургійних цілях. Також споживання алкоголю в стравах (у тортах) або в цукерках, як правило не підлягає поняттю абстиненції (стриманості).

З такого визначення абстиненції випливає те, що мова не йде про боротьбу з алкоголем як таким, але про подолання звичаю вживати алкоголь. Абстиненція - це засіб для досягнення мети, якою є повернення тверезості у суспільстві та вихо-вання дітей і молоді у здорових звичаях.


Через абстиненцію багатьох

- до тверезості всіх!

Лише життя значної частини суспільства, вільної від страху, самообману, поганих звичок, може принести ефективні плоди переміни стилю життя всього народу і християнського почуття відповідальності за життя родини і за суспільну діяльність.



Як стати членом КВЛ?

Рішення абстиненції вже рівнозначне рішенню вступити до КВЛ. Воно письмово декларується і вписується до спеціальної "Книги Діл Визволення", що існує при кожному осередку. Є дві форми складання зобов'язань абстинентських:



1.      На один рік, через що хтось стає кандидатом до КВЛ;

2.      На період належності до КВЛ (на постійно), через що стає членом Круціяти.



Членську декларцію можуть складати особи повнолітні.

Декларація містить також постанову не частувати й не давати грошей на алкоголь. Складання декларації має характер зобов'язання перед спільнотою - рухом Круціяти Визволення Людини - і кожен зберігає вільність відходу від нього у момент виходу з лав членів Круціяти.


Які є форми діяльності КВЛ?

Основною формою діяльності КВЛ є свідчення стилю життя її членів.

Інші форми діяльності членів КВЛ:
молитовні та формаційні зустрічі членів КВЛ,
організація паломництв у намірах важких суспільних проблем,
організація релігійних та товариських урочистостей без алкоголю (н.п. весілля, Новий рік),
праця у громадських комісіях по вирішенню алкогольних проблем,
допомога залежненим особам,
реколекції для залежнених,
профілактична робота серед дітей та молоді,
парафіяльні реколекції визволення,
молодіжні безалкогольні клуби,
створення навчально - профілактичних осередків,
дияконія життя - виховання до чистоти й любові та охорони життя та інші види суспільної діяльності.
Модератор КВЛ в Україні

 о. Ярослав Ґонсьорек

вул. Соборна 33

с. Гвардійське

Хмельницька обл. 31352

Тел. 0382 624182

e-mail: jargasiorek@wp.pl

Шановні міністранти та юнаки

Шановні міністранти та юнаки віком від 14 років!  Запрошуємо взяти участь в міністрантських реколекціях, котрі відбудуться у Ворзельській семінарії з 28 по 30 жовтня 2011 року.

Запрошуємо всіх, хто має можливість та бажання взяти участь в реколекціях для міністрантів, запрошуйте також міністрантів з своїх парафій. З собою обов'язково мати Святе Письмо, розарій, ручку, зошит, комплект постільної білизни, спортивний одяг (для гри у футбол) та речі особистої гігієни. Розпочнуться реколекції у п'ятницю 28 жовтня о 18.00 Святою Месою, бажано прибути раніше, щоб поселитися в кімнатах та приготуватись до Літургії.
Якщо є поважна причина запізнення, прошу раніше попередити на пошту kwapisz@ukr.net, або зателефонувати на семінарійний телефон (045) 97-47-371. Закінчаться реколекції в неділю 30 жовтня після обіду.

Адреса семінарії: Київська обл., м. Ворзель, вул. Червоноармійська, 1. Добратися можна із метро «Святошино» електричкою або маршруткою.

Чекаємо!


З повагою семінарист Віталій Квапіш

вівторок, 25 жовтня 2011 р.

День Молодi в Ружині

День Молодi в Ружині 

19-20 листопада 2011 p. (субота - неділя) 

Тема «Молитва на Pозарiю» 


План дня

субота


10:00               Реєстрацiя i привiтання парафiяльних груп 
10:30               I Конференцiя - О. Сергій Якубовський OSPPE, маріянін з Чернівців
11:30               1 Таємниця Pозарiю «Молитва Ісуса в Гетсеманському Саду» 
11:50               Праця в групах  (роздуми над Бiблiйними текстами) 
12:45               2 Таємниця Pозарiю «Бичування Ісуса» 
13:15               Приготування до обiду (накривання столу) 
13:30               Обiд 
14:30               Адорацiя – Виставлення Пресвятих Дарiв 
15:00               Коронка до Божого Милосердя 
15:30               II КонференцiяО. Сергій Якубовський OSPPE, маріянін з Чернівців
16:30               3 Таємниця Pозарiю «Ісусові накладають терновий вінець» 
16:50               Обряд покаяння та сповiдь 
18:00               4 Таємниця Pозарiю «Ісус несе хрест на Голгофу» 
18:30              Свята Служба Божа 
19: 30              5 Таємниця Pозарiю «Ісус вмирає на хресті» 
19:50               Концерт і веселий вечір


неділя


7:30                сніданок
8:30                Адорацiя – Виставлення Пресвятих Дарiв
9:00                Свята Меса
10:00              конференція
11:00              Молитва прославлення
12:00              обід


Запрошуємо до участі. 
За конкретною інформацією просимо звертатись:
О. Олег – моб.:097 908 70 42 
О. Лаврентiй – моб.:096 8096 441 
                          моб.:098 8178 628
                                   093-4571341
О. Олександер – моб.:063 631 3309 
                             моб.:098 3895 481 
Ірина Прилуцька – 097-8027273
Пеньківська Оксана Петрівна – 096-8244511
Олена Пеньківська - 096-3448722


Літургійний спів та музичний супровід буде вести 

Група Jc5 з Дунаєвецької Парафії Святого Михаїла.
 її учасники:
Пацесор Вова
Шклярук Ігор
Пекарський Артьом
Янковський Андрій
Францішкова Юля
Францішкова Яна



http://www.youtube.com/watch?v=uJv851yIllc


http://kostel-rozyn1.blogspot.com/2011/10/i_25.html

неділю, 23 жовтня 2011 р.

ОГОЛОШЕННЯ ПАРАФІЯЛЬНІ ХXX Неділя Звичайна – 23 жовтня 2011 Р. Б.



ОГОЛОШЕННЯ ПАРАФІЯЛЬНІ


ХXX Неділя Звичайна – 23 жовтня 2011 Р. Б.


         Дякуємо Богу за всі отримані благодаті і за все добро отримане з Рук Господніх. 
     Дякую Вам, Кохані Парафіяни, за нашу спільну молитву, за Ваше добро, допомогу, тепле слово, підтримку, посмішку, зрозуміння і Ваші пожертвування.
           
Святкові спомини на наступний тиждень:

-          28 жовтня (п’ятниця) – свято Святих Апостолів Симона та Юди Тадея.
       
Кожного четверга і першої п’ятниці перед службою о 17.30 відбувається Адорація.

        Щоденно перед Службою Божою о 17.30 молимось Розарій до кінця жовтня.      

Усіх, хто бажає приготуватися до Першого Причастя, просимо повідомити настоятеля парафії.

20-21 жовтня наш Орден Паулінів святкував ХХ річницю свого служіння на Україні. Просимо Вас про молитву за нас.

-         Є можливість придбати релігійні речі в магазинчику при вході до храму.

-         Просимо парафіян записатися до обов’язків при парафії, та принести анкети.

-         Необхідно донести анкети до захристії або Прилуцькій Ірині (097-8027273).

-         При вході до костелу в бочці є освячена вода, яку можна брати до дому.

-         На столику біля на вході можна записувати спільні інтенції, індивідуальні інтенції подавати до захристії. І також можемо записувати на молитву імена померлих, за яких будемо молитись в листопаді.
-         Під час осінніх канікул для дітей проводитимуться реколекції в Чернівцях з 25 по 29 жовтня. Кошт поїздки 100 грн. Усі бажаючі можуть записуватися у п. Оксани Пеньківської, або в Ірини Прилуцької, а також - захристії. Також потрібно свою присутність на ОАЗІ зголосити С. Валентині (тел. 093-7888580). Виїзд від костелу о 10:00.

- 24 жовтня в понеділок після обіду будемо збирати картоплю та інші продукти на Духовну Семінарію у Ворзелі. Дякуємо за жертовність і просимо повідомляти про місце, звідки можемо забрати продукти (тел. 3-16-60, або 096-8096441; 093-4571341; 098-3895481; 063-6313309).

вівторок, 18 жовтня 2011 р.

15 Обітниць Матері Божої тим, хто молиться на Вервиці

Іван-Павло II називає Вервицю простим та багатим молінням, яке усім доступне: "Драбина, по якій піднімаються до Неба за допомогою руки Марії."

15 Обітниць Матері Божої тим, хто молиться на Вервиці

1. Кожен, хто вірно служитиме мені, відмовляючи Вервицю, одержить особливі ласки.
2. Обіцяю свій особливий захист і найбільші ласки всім, хто відмовлятиме Вервицю.
3. Вервиця стане потужною зброєю проти пекла; вона буде руйнувати зло, нищити гріх, і перемагати єресі.
4. Вервиця сприятиме процвітанню доброчесности та добрих трудів; вона отримає для душ щедре Боже Милосердя, вона відвертатиме серця людей від любови до світу і його марнот, і піднесе їх до прагнення вічних цінностей. О, щоб тільки душі себе тим способом освячували!
5. Душа, котра присвятить себе мені через молитву на Вервиці, не загине.
6. Хто побожно відмовлятиме Вервицю, заглиблюючись в розважання її святих Таїнств, того не подолає нещастя. Бог в Своєму правосудді того не каратиме; він не загине несподіваною смертю; якщо він буде справедливим, то залишиться в Божій ласці і стане достойним вічного життя.
7. Кожен, хто матиме правдиву набожність до Вервиці, не помре без святих Тайн Церкви.
8. Ті, що вірно відмовлятимуть Вервицю, будуть мати Боже світло і щедрі Божі ласки на протязі життя і в час смерти, а в хвилину смерти матимуть свою частку і заслугах святих у раю.
9. Я звільнятиму з чистилища тих, що з набожністю ставилися до Вервиці.
10. Вірні діти Вервиці заслужать на високій ступінь слави у небі.
11. Відмовляючи Вервицю, ви одержите все, про що мене попросите.
12. Кожному, хто поширює молитву на Святій Вервиці, я допомагатиму в їхніх потребах.
13. Мій Божественний Син запевнив мене, що кожен, хто пропагує молитву на Вервиці, матиме заступниками цілий Небесний Двір впродовж свого життя та в годину смерти.
14. Всі ті, що відмовляють Вервицю, є моїми синами, і братами мого єдиного Сина Ісуса Христа.
15. Любов до моєї Вервиці є важливим передвісником майбутньої долі людини. (Пода cв. Домініку і блаженному Аляну де ля Рош)

пʼятницю, 14 жовтня 2011 р.

ПОЇЗДКА ДО САТАНОВА ТА КАМ΄ЯНЦЯ ПОДIЛЬСЬКОГО

ПОЇЗДКА ДО САТАНОВА ТА КАМ΄ЯНЦЯ ПОДIЛЬСЬКОГО 

ХХ РІЧНИЦЯ СЛУЖІННЯ ПАУЛIНIВ НА УКРАЇНI


20 - 22 жовтня 

Всiх бажаючих просимо записуватисчя за телефонами:

Iра                                  тел.:0978027273

О. Лаврентiй                   дом.:3-16-60
                                      моб.:096-8096441
                                      моб.:098-8178628
                                      моб.:093-4571341
О. Олександер                моб.:063 631 3309
                                       моб.:098 3895 481

РОБОТА В ПОЛЬЩI

РОБОТА В ПОЛЬЩI


Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus
Ojcze,potrzebuję szybko 10 młodych mężczyzn do pracy na wysokościach - chodzi o ustawianie rusztowań na budowach. Praca ciężka, ale dobrze płatna.
Czy Ojciec może  skontaktować się z tymi osobami, które mają gotowe wizy lub karty polaka i zapytać czy są gotowi wyjechać?
My wtedy przyjedziemy do Was po nich.
Pozdrawiam
Z Panem Bogiem
Magda

KKK Kancelaria Księgowo - Kadrowa Anna Magdalena Duszyńska
ul. Sowińskiego 69,
63-400 Ostrów Wlkp.
tel/fax 62 591 06 60
kom. 508 125 435
e-mail: kkk.duszynska@wp.pl
http://kkkonline.pl

 З усiма органiзацiйними питаннями просимо звертатися за телефонами

Magdalena Duszynska          tel  +48-508380762

ОСІННІ КАНІКУЛИ З БОГОМ

ОСІННІ КАНІКУЛИ З БОГОМ
Тема 
«Розарій – молитва і переживання Євангельських тайн»

25 – 29 жовтня 2011 Р. Б.
В смт. Чернівці, Вінницької обл.  
Поїздка дітей віком до 7 класу



Виїзд від костелу 25 жовтня у вівторок о 10:00

Всі запитання можна скеровувати до організаторів.

Відповідальна – п. Оксана Петрівна пеньківська      тел.: 096-8244511 

О. Лаврентiй                                                               моб.:096 8096 441
                                                                                  моб.:098 8178 628
093-4571341

О. Олександер                                                           моб.:063 631 3309
                                                                                  моб.:098 3895 481

середу, 12 жовтня 2011 р.

ДЕНЬ МОЛОДІ В КОЗЯТИНІ

ДЕНЬ МОЛОДІ В КОЗЯТИНІ

15 жовтня в Парафії Матері Божої Доброї Ради відбудеться день молоді.

План дня

Тема «Молитва на Розарiю»

10.00      Реєстрацiя i привiтання парафiяльних груп
10.30      I Конференцiя
11.30     1 Таємниця розарiю «Благовіщення Господнє»
11.50     Праця в групах (роздуми над Бiблiйними текстами)
12.45     2 Таємниця розарiю «Відвідини Єлизавети»
13.15     Приготування до обiду (накривання столу)
13.30     Обiд
14.30     Адорацiя – Виставлення Пресвятих Дарiв
15.00     Коронка до Божого Милосердя
15.30     II Конференцiя
16.30     3 Таємниця розарiю «Народження Ісуса Христа»
16.50     Обряд покаяння та сповiдь
18.00     4 Таємниця розарiю «Жертвування Ісуса в храмі»
18.30     Свята Служба Божа
19. 30    5 Таємниця «Знайдення Ісуса в храмі»
19.50     Концерт


Виïзд з Ружина вiд костелу о  08.00  приïзд пiсля 22.00.


Запрошуємо до участі.

Всі організаційні питання можете поставити до
О. Олега – моб.:097 908 70 42

О. Лаврентiй – моб.:096 8096 441
моб.:098 8178 628

О. Олександер – моб.:063 631 3309
моб.:098 3895 481

пʼятницю, 7 жовтня 2011 р.

ПРЕСВЯТОЇ ДІВИ МАРІЇ РОЗАРІЮ


Звичай молитись на розарії сягає ХІІ століття. Його розповсюдили домініканці. Молитвою на розарії закликали Божу допомогу, коли Європа знаходилася під загрозою ісламської навали. Коли 7 жовтня 1571 року була отримана перемога під Лепанто, Папа Пій V затвердив у цей день свято Пресвятої Діви Марії Розарія, щоб виразити вдячність за врятування християнства і заохотити вірних до цієї молитви.

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці