Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

пʼятницю, 24 травня 2013 р.

ОБ’ЄДНАЙТЕСЯ, МОЇ ДІТИ!




Місія – цікаве і загадкове слово для молоді. Кожен, якщо захоче, може спробувати свої сили – для цього є можливості, аби було бажання. Одне з місць, де завжди чекають на ініціативну католицьку молодь з усього світу, – це французький Ля Салет.



Ля Салет – маленьке селище у французьких Альпах, відоме всьому світу завдяки об’явленням Діви Марії 1846 року. На згадку про об’явлення створено Орден Місіонерів Матері Божої з Ля Салет.
На місці об’явлення Матері Божої постав санктуарій. Це величезний комплекс, до якого входять базиліка, декілька невеликих каплиць, готель для паломників, їдальня тощо. А обслуговують цей величезний комплекс волонтери. Уже багато років успішно діє програма, що запрошує волонтерів з усього світу приїхати до Ля Салет і пожертвувати свою працю на потреби санктуарію.



Особливістю волонтерської програми в Ля Салет є її інтернаціональність та відсутність вікових бар’єрів. Робота знайдеться для кожного. Залежно від того, чи ви володієте французькою, вам можуть запропонувати роботу в різних сервісах. Санктуарій діє від травня до листопада. Працювати можна за бажанням від одного місяця до півроку.
На волонтаріат приїжджають різні люди: хтось хоче побачити світ, познайомитися з французькими традиціями та побутом, хтось хоче відчути атмосферу 1846 року, коли Діва Марія з’явилася маленьким Максимену й Меланії, хтось хоче щось змінити у своєму житті й бере тайм-аут, щоб відновитися, прогулюючись альпійськими схилами, вдихаючи кришталево чисте повітря, прославляючи Небесного Творця за все, що Він дарував людству, за все, що дарував безкоштовно, не вимагаючи нічого у відповідь.
Побувавши в Ля Салет цього літа, я маю бажання повернутися туди знову. Не знаю коли, не знаю, чи вийде, але справді хочу. Поспілкувавшись із волонтерами, розумієш, що всі, хто хоча б один раз тут побував, повертаються. Я працювала в магазині із бельгійкою Клодет, яка приїхала в Ля Салет 37-й раз!
Волонтерське життя – це не лише робота у своєму сервісі, це також і змога молитися під час Святої Меси, адорацій (споглядання) Найсвятішого Таїнства, участь у процесіях, виїзди на екскурсії, розважальні вечори. Кожна країна обов’язково презентує свою програму – таким чином ми культурно збагачуємося, дізнаємося щось нове про невідомі нам країни.
Діва Марія з Ля Салет просить: "Об’єднайтеся, мої діти!" Богородиця чекає на всіх своїх дітей, хоч би де вони народились і якою мовою розмовляють. Діва Марія чекає і на тебе.

Анжела КОВАЛЕВСЬКА

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці