Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

пʼятницю, 14 червня 2013 р.

Паломництво Латвія – Литва


        В неділю 9 червня після Парафіяльних Святих Мес священики з Ружина, Білої Церкви та Фастова вирушили у паломницьку мандрівку до О. Яна Крапана в Латвію.


        Першу гостину Бог нам подарував в Отців Домініканів у Люблені в Польщі, де ми затримались на ночівку і вранці після Святої Меси вже з нашою Сестрою Юстиною, яка доєдналась до нас, вирушили в сторону Латвії. Мандрували ми через Ковно, що у Литві, подивляючи мальовничі краєвиди Польщі в Сувалках та Августові.


        На вечір ми добрались в Ілюксте, де в Парафії Імені Матері Божої служить О. Ян Крапан, який майже 30 років пропрацював на Україні, а найбільше у Києві. Ми довго розмовляли з О. Яном при вечері, а на другий день після Святої Меси та смачного сніданку продовжили цікаву бесіду, згадуючи багато прекрасних подій зі служіння О. Яна на Україні.


        Після обіду ми вирушили відвідати Вищу Духовну Семінарію, яка знаходиться у столиці Латвії в Ризі, де навчалось багато наших саящеників та єпископів, котрі походять з України та на Українв служать. Там нас зустрів О. Віктор, інспектор Семінарії, який постійно нами опікувався два дні. Він провів нам гарну екскурсію по місту, та розповів багато історичних подій з історії Церкви в Латвії та про саму Латвію. Ми бачились з архієпископом Збігнєвом Станкевичом та іншими священиками з Польщі.


        Наступного дня ми поїхали у Вільнюс до Матері Божої Остробрамскої і також побували у Санктуарію Божого Милосердя. На ночліг прийняли нас знайомі священики з Польщі, які працюють в Литві неподалік Вільнюса.


        Після панкової Святої Меси ми вирушили до знайомих у Ломжу в Польщі. Там переночували, відправили Святу Меси і помандрували на Україну, поспішаючи на свячення презбітерату у Києві.
        З подячним серцем прославляємо Бога за цей прекрасний і благодатний час, а нашим паломникам: О. Яну з Фастова, О. Ярославу з Білої Церкви та С. Юстині з Ружина бажаємо благословенних духових плодів від цього паломництва.

        Нехай нам усім щастить Господь!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці