Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

пʼятницю, 27 травня 2011 р.

Реколекції для музикантів (прослава)

В днях 20 - 22 травня у реколекційному домі ім. Отця Піо в Красилові відбулися щорічні реколекції для музикантів.

Реколекції розпочалися з реєстрації учасників, яких приїхало чимало – близько 70 музикантів з груп прослави і гуртів з Києва, Львова, Чорткова, Чернігова, Бердичева, Красилова. Після того, як у конференц-залі Олексій Каплунський і Олена Скиба (гурт Кана) – ведучі реколекцій – привітали музикантів з приїздом, відбулася перша конференція, на якій йшлося про те, як організувати молитву прослави.

У суботу, другий день реколекцій, почалася практика, яка дала музикантам простір для експериментів та імпровізації під пильним поглядом Олексія Каплунського. Надзвичайно цікавою була молитва прослави, на якій учасники звеличували Бога власними піснями, починаючи від класичних християнських пісень, закінчуючи християнським репом. Після обіду за учасників з’їзду взялися професіонали, спеціально запрошені з Києва для цього заходу, а саме Олександр Казмірович – поет, композитор, співак, звукорежисер, Рома Бандура - клавіші, грає в групі VozleNeba, Женя Уваров – гітара, Владислав Будєєв - бас-гітара та Володимир Чепіль – барабани. Усіх музикантів поділили на п’ять груп відповідно до того, на чому спеціалізуються гості з Києва. Ці люди не просто викладали теорію і практику, але й ділились своїм досвідом, допомагали з аранжуванням власних пісень учасників реколекцій.

У неділю, третій день реколекцій, учасники мали змогу продовжити роботу з викладачами, відвідати Євхаристію, на якій п’ятеро дітей вперше прийняли Ісуса в Святому Причасті. Музичний супровід забезпечив гурт Кана, яким товаришували запрошені експерти-музиканти з Києва. Завершилися реколекції концертом-прославленням.

На цій радісній ноті з неоціненним досвідом і повні вражень учасники реколекцій повернулися у свої парафії ділитись тим, чим збагатились у Красилові.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці