Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

суботу, 26 січня 2013 р.

Єпископ Яцек Пиль зустрівся з Митрополитом Лазарем


Єпископ Яцек Пиль зустрівся з Митрополитом Лазарем


2013-01-17.Lazar-Jacek_Pil-Vstrecha.01Митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар і новообраний єпископ Римсько-Католицької Церкви Яцек Пиль обговорили Спільне послання народам Росії і ПольщіПатріарха Кирила і Архієпископа Юзефа Міхаліка.
У дні святкування Різдва Христового в теплій і дружній атмосфері пройшла зустріч митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря і новообраного єпископа Римсько-Католицької Церкви Яцека Пиля. Владика Лазар привітав католицького єпископа з Різдвом Христовим і єпископською хіротонією.
Протягом зустрічі було приділено особливу увагу підсумкам візиту Патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Польщу, що відбувся в серпні 2012 року. Його Високопреосвященство митрополит Лазар запропонував до розгляду Спільне послання народам Росії і Польщі. Цей документ, підписаний Патріархом Кирилом і митрополитом Юзефом Міхаліком 17 серпня 2012 року в Королівському палаці Варшави, має величезне значення також для багатоконфесійного населення Криму і оголяє актуальні проблеми сучасного суспільства, вказує напрямки спільної діяльності для затвердження моральних принципів, ґрунтованих на заповідях Божих. Серйозну заклопотаність викликають принципи світськості і свобода вибору, в яких пропагуються аборти, евтаназія, одностатеві союзи, які намагаються представити як одну з форм шлюбу, а також споживчий спосіб життя, заперечення традиційних цінностей і спроби вигнання релігійних символів з громадського простору.
Зміцнення сім'ї, турбота про молодь і захист її від деморалізації мають бути пріоритетними напрямками соціальної діяльності Церкви і світської влади.
Вкінці бесіди владика Лазар виразив надію на тісну співпрацю і мирне співіснування вірян Православної і Католицької Церков і спільні кроки для блага і зміцнення міжконфесійних стосунків на Кримській землі.
За матеріалами: crimea.orthodoxy

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці