Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

пʼятницю, 25 листопада 2011 р.

День Молоді в Ружині пройшов успішно

День Молоді в Ружині пройшов успішно


D.M._Rurzyn19-20 листопада в Ружині в парафії Пресвятого Тіла і Крові Ісуса Христа відбувся День Молоді на тему: «Молитва на розарію» на котрий прибула молодь з навколишніх парафій та семінаристи з Вореля.

Читаючи вираз День Молоді, особисто для мене одразу приходять асоціації про Житомир, де щороку проходить Дієцезіальний День Молоді, на котрий з’їжджається понад тисячу молодих людей, десятки священиків, монахинь, або ж Світовий День Молоді, на котрий навіть Папа Римський прибуває. Коли настоятель Ружинської парафії Пресвятого Тіла і Крові Ісуса Христа о. Лаврентій Ян Жезіцький OSPPE запросив семінаристів на цей День Молоді, я одразу представив собі з’їзд молоді великого масштабу. Ми з радістю прийняли запрошення і в суботу зранку 8 семінаристів разом з ректором семінарії о. Віталієм Безшкурим поїхали до Ружина. Я ніколи не був в цьому місті, але так собі подумав, якщо ж там відбувається День Молоді, значить місто має бути не маленьке, великий костел, велика парафія. Але перетнувши знак населеного пункту і трохи проїхавши, я зрозумів, що мої уяви були перебільшеними. Нас вітало маленьке містечко, як я вже дізнався потім з 10-ма тисячами мешканців. Не знаючи де в місті знаходиться костел, ми їхали просто по головній дорозі у напрямку центра міста, нідіючись що побачимо костел з далека. І саме так і сталось. В самому центрі міста стоїть гарний костел, збудований у формі хреста, звичайно не такий великий, яким я його собі уявляв, але дуже гарний як ззовні так і всередині. Костел за 4 роки буде святкувати 200-річчя, за часів радянської влади - був зруйнований, але в 2000-08 роках - на кошти родини Жебрівських костел відреставрований, і зараз виглядає таким охайним, доглянутим, неначе збудований нещодавно. Зайшовши до храму мене здивувала його несамовита краса. На задньому плані, за вівтарем, розміщений великий образ Останньої вечері Ісуса з Апостолами, в правій наві дуже гарно оздоблений образ Матері Божої Ченстоховської, а в лівій образ святого Йосифа.

Так як всі чекали на семінаристів, ми швидко зареєструвались, і після реєстрації відбулося урочисте відкриття Дня Молоді і слово від отця-настоятеля. З’їхалося близько 60 чоловік з таких місцевостей як смт. Чернівці, смт. Зарудниці, Вінниця, Дунаєвці, Ружин та семінаристи з Ворзеля. Літургійний спів та музичний супровід на протязі 2-днів вела група «Jc5» з Дунаєвецької Парафії Святого Михаїла. А ведучим Дня Молоді був о. Сергій Якубовський MIC, маріянін з Чернівців, котрий одразу після представлення груп розпочав свою І конференцію. Мені, а думаю і всім присутнім, дуже сподобалися конференції о. Сергія, котрі були не нудними, а змістовними та лаконічними, а головне із дотепними жартами та цікавими історіями з глибоким змістом.

Напротязі суботнього дня ми молились розарій до Пресвятої Діви Марії, розважаючи над тайнами скорботними. Розважання підготували семінаристи, котрі були представлені у формі міні-конференцій. О 15.00 при виставлених Пресвятих Дарах помолились Коронку до Божого Милосердя, котру провадила с. Роза, каносіянка з Вінниці, а потім прослухали ІІ конференцію о. Сергія. На проведення обряду покаяння був запрошений о. Євген Томчаковський з Ладижина, котрий проголосив цікаву конференцію про сповідь. Потім відбулась Свята Євхаристія, котру звершили ректор семінарії о. Віталій Безшкурий, о. Лаврентій Ян Жезіцький OSPPE, о. Сергій Якубовський MIC та о. Олександр Кушлак OSPPE. В проповіді о. Віталій наголосив, щоб кожен з нас відкрив своє серце на Боже Слово та слідував за Христом у кожній хвилині свого життя. День закінчився веселим вечором, на котрому виступала Група «Jc5» з Дунаєвецької Парафії Святого Михаїла під пісні котрої молодь охоче натанцювалась.

В неділю 20 жовтня в Урочистість Христа Царя Всесвіту зранку була Адорація Пресвятих Дарів, а потім Свята Меса, котру очолив о. Сергій Якубовський MIC. День Молоді завершився молитвою прославлення після котрої кожен поїхав до своїх домівок зміцнений Божим Словом та духом молитви.

Хоча учасників Дня Молоді було мало, але я вірю що плоди будуть великі. Дякую організаторам та отцю настоятелю за запрошення, адже не важлива кількість, а якість!

Семінарист Віталій Квапіш


3 коментарі:

  1. Насправді все було просто чудово!
    Дякую всім задіяним у організації за теплий прийом і любляче серце!

    ВідповістиВидалити
  2. Дійсно, все було чудово, не напружено:)
    Надіюсь, що це був не останній День молоді:)
    Тут також можна побачити кілька фото: http://seminaria.kyiv-zhytomyr.com.ua/index.php?view=category&catid=71&option=com_joomgallery&Itemid=111

    ВідповістиВидалити
  3. nastupna zustricz Molodi rozpoczynajetsia zawtra w czerniwciach w Otciw Marijaniw
    +*
    zaproszujemo

    ВідповістиВидалити

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці