Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

пʼятницю, 8 листопада 2013 р.

Молебні на цвинтарях. Проводи на кладовищах

1 листопада є Урочистість Всіх Святих. Церква в цей день віддає пошану Усім Святим разом і тим Святим, яких не споминається в літургійному календарі, а також, яких Церква не канонізувала за недостачею документальних свідчень і які є в Небі задля свого святого життя на землі і ніколи ніхто про них не дізнається тут на землі. Отож за їхнім заступництвом ми молимось за нас самих і за наших померлих, яких спомин святкуємо 2 листопада.
        В традиції Церкви є звичай молитви на кладовищах за померлих. Там відправляється Свята Меса, молимось Розарій, співається Утреня, або Вечірня за померлих, а в процесії навколо цвинтаря при п’яти стояннях молимось у відповідних намірах за покійних визначених за літургійним обрядом.
        З 1 по 8 листопада можна отримати повний відпуст – індульгенцію і пожертвувати її за померлих: щоденно за когось одного з покійних. Тому в ці дні ми відвідуємо якомога більше цвинтарів і відправляємо так звані Проводи, що має назву від провідної Неділі після Пасхи. Тому, що і тоді ми ще раз поновлюємо молитву за наших померлих на цвинтарях, звіщаючи їм і нам самим Воскресіння Господнє.



        В цьому році ми молились на таких цвинтарях:

Субота – 2 листопада 2013
9:00 – Кордонівка
12:00 - Вишневе
15:00 – Городок

Неділя – 3 листопада 2013
9:00 – Ружин
11:00 - Зарудинці
15:00 – Чорнорудка

Субота – 9 листопада 2013
11:00 – Чехова
14:00 – Вчорайше

Неділя – 10 листопада 2013
15:00 – Ружин (нове кладовище на полі)

Prowody 2013 r. - Galeria Foto:
- Różyn I
- Różyn II


Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці