Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

пʼятницю, 2 листопада 2012 р.

Latyczów - OAZA Różańcowa dla dzieci, 26-30 X 2012


http://www.catholic-media.org/ua/news/ukraine/6426-rekol-2-11-12.html

Опис про ОАЗУ в Летичеві 26-30 жовтня 2012 Р. Б.

Ми вибрали Ісуса

         В Летичівському Санктуарію Матері Божої Цариці Поділля та Волині відбулись дитячі Реколекції про Розарій від 26 по 30 жовтня. Тема Реколекцій була «Скорботна Частина Святого Розарію». Всіх учасників було 17 осіб, з них 11 дітей та 6 вихователів. Реколекції зорганізувала С. Валентина Петровська OSU, уршулянка з Парафії Святого Миколая в смт. Чернівці, Вінницької обл. Їй допомагали: О. Лаврентій Ян Жезіцький OSPPE, паулін, настоятель Парафії Божого Тіла в смт. Ружин, Житомирська обл.; Клерик Миколай Лучинський з Хмільника; С. Ріта Кушнір, гоноратка з Хмільника; С. Галина з Городка; пані Консуело Консорціо, лікар-педіатр з Лікарні ОХМАТДИТ в Києві, сама родом з Колумбії.
         Діти приїхали з різних Парафій: Ружин, Зарудинці, Вчорайше, Козятин, Чернівці, Хмільник.
         Реколекції розпочались в п’ятницю. Нас дуже гарно і сердечно зустріли, розмістили в монастирних келіях і відразу вгостили обідом. Першого дня діти переживали таємницю Святого Розарію: Молитва Ісуса Христа в гетсиманському саду (оливному городі). Під час катехези О. Андрій Счастлівець, вікарій Парафії в Летичеві, пригадав дітям сенс молитви і потребу присвячувати час для Бога.  В часі Святої Меси парафіяльної діти брали активну участь читаючи Боже Слово, співаючи псалом і провадили Молитву Вірних. Після смачної вечері відбулась зустріч знайомства і день завершився спільною молитвою.
         В суботу ми роздумували над таємницею Святого Розарію: Бичування Ісуса Христа. Клерик Миколай на катехезі розповів дітям про необхідність терпіння для християн і чому власне Ісус вибрав такий спосіб спасіння людей. Цього дня ми мали особисту Святу Месу та Адорацію з Молитвою Святого Розарію. Після обіду всі вирушили на мандрівку до лісу. Було дуже цікаво. Ми збирали гриби, грались, розмовляли. А потім зустріли людей, які продавали гриби. Діти хотіли упевнитись, чи добрі є ці гриби, які вони назбирали в лісі. Підійшли до незнайомців і, показуючи свою знахідку, запитали, чи добрі ці гриби, які вони знайшли в лісі. І нажаль багато з цих грибів потрібно було викинути, бо були отруйними. Але коли діти познайомились з цими людьми і розповіли їм, що вони приїхали в костьол на Реколекції, то ці люди подарували нам дві торбинки грибів своїх, а також баночку маринованих грибів. Потім діти їм заспівали три пісні релігійні і коли вже попрощались, то наздогнав нас чоловік і ще подарував третю торбинку грибів. Ми за них вечором молились і дякували Богу за подарунки. А ще в цей день ми вітали С. Галину з днем народження і перед вечірньою молитвою діти приготували і провели вітальний концерт з віршами, співами та танцями. Після вечірньої молитви в храмі О. Адам, настоятель і кустош Санктуарію розповів нам історію Образу Матері Божої Летичівської, про Летичів і Парафію.
         В неділю ми заглиблювались в тайну Святого Розарія: Укоронування Ісуса Христа терновим вінком. Святу Месу переживали з усіма Летичівськими парафіянами, тому що цей день був святковим спомином річниці консекрації святині, а також в цей день під час Святої Меси Парафія урочисто розпочала Рік Віри. На Святу Месу до нас завітали наші знайомі з Хмельницького, родина Мілієнко; пан Олександр, пані Валентина, їхні батьки, а також Марійка, наша приятелька.
Під час катехези С. Валентина приблизила дітям значення і завдання правдивого Царя – Ісуса Христа, звернула нам увагу на покору і служіння ближнім, розповідала різні життєві приклади, розмальовували малюнки і співали відповідні пісні. А ввечері діти проявляли свої таланти та здібності під час конкурсів.
         В понеділок ми споглядали на Ісуса, Який несе хрест на Голгофу. Діти набожно молились на Святій Месі, охоче відмовляли Розарій під час Адорації, а ввечері переживали Хресну Дорогу, читаючи спільно роздуми біля кожного стояння. Після Коронки до Божого Милосердя С. Валентина на катехезі пояснила дітям, як насправді можна полюбити хрест і покохати розп’ятого Ісуса Христа. А також у прикладах пояснила нам, що ми повинні вміти вибирати правильну дорогу в житті, навіть якщо це є дорога терниста і через Голгофу, щоб тільки вона запровадила нас до Бога. Після Хресної Дороги діти провели «вечір подяки». На який запросили настоятеля О. Адама і привітали його віршами та співом. О. Адам також мав для дітей несподіванку і приніс кожному цукерки «корівка летичівка». Пані Консуело, наш лікар, сказала, що ці цукерки кращі за будь-які ліки і всі діти скуштувавши цукерок справді були здоровими.
         Останнього дня у вівторок ми роздумували над тайною Смерті Ісуса Христа. С. Галина свою катехеза провела дітям у храмі і на закінчення катехези була адорація хреста. Під час співу канонів діти по одному підходили до хреста, в тиші молились і цілуючи розп’ятого Ісуса повертались в лавки. Після цього відправлялась Свята Меса і потім всі молились Розарій під час Адорації Пресвятих Дарів. Потім ми прибирали в кімнатах і після обіду повертались до своїх рідних домівок. Перед сніданком діти подякували поварам віршиком та піснею, а під час обіду через телефон привітали Єпископа Леона Дубравського від Матінки Божої співаючи йому «многа літа Вам бажаємо». Після обіду діти не могли розпрощатись з собою, але не зважаючи на голосний плач і великі сльози всі мусили роз’їхатись в різні сторони, бажаючи собі скорої зустрічі.
         Залишається велика подяка Богу, Матінці Божій, О. Адаму, О. Андрію, катехетці Галині, кухаркам і працівникам Летичівського Санктуарію за цю правдиву благодать перебування у цьому святому місці. А організаторам, особливо С. Валентині, дякуємо за Реколекції за жертовні серця у вихованні дітей та молоді. Дякуємо О. Лаврентію за проведені Святі Меси, Таїнство Сповіді та проповіді. Дякуємо клерику Миколаю за катехезу, опіку над дітьми та радісь, яка усіх ущасливлювала. С. Ріті дякуємо за музичний супровід Богослужінь і допомогу в опіці над дітьми. Дякуємо С. Галині за катехезу, допомогу у співах та молитвах. Лікарці пані Консуело дякуємо за материнське та медичне піклування про дітей. Діти щоденно мали можливість зустрітись з Ісусом на Святій Месі, на Адорації, в молитві Розарія, Коронки до Божого Милосердя, у Святій Сповіді, в ранковій та вечірній молитві і на Хресній Дорозі.
         Не має канікул без Бога і канікул від молитви. Тому Богу нехай буде подяка за Його присутність з нами на усіх канікулах і перш за все запрошуємо Ісуса та Марію на всі наші канікули, а також усіх дітей та молодь до участі у християнських таборах.

https://picasaweb.google.com/100583746524787496093/OAZALatyczow2630Pazdziernika2012
https://picasaweb.google.com/100583746524787496093/OAZALatyczow2630Pazdziernika2012


Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці