Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

неділю, 13 квітня 2014 р.

Новий Ординарій у Харківсько-Запорізькій дієцезії



s.sh_-_1
У суботу, 12 квітня 2014 р., у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець призначив Владику Станіслава Широкорадюка, ОБМ, Ординарієм Харківсько-Запорізької дієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні.
Також цього дня Папа Франциск прийняв зречення з уряду, подане згідно з приписами 401 канону § 2 Кодексу Канонічного Права дотеперішнім Ординарієм Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ в Україні єпископом Мар’яном Бучеком.
Довідка
Єпископ Станіслав Широкорадюк OFM народився 23 червня 1956 року в с. Корначівка Хмельницької області.
В 1984 році після навчання в Ризькій Духовній Семінарії отримав священицькі свячення та був направлений до м. Полонного (Хмельницька обл.), тут впродовж 10 років виконував душпастирську працю. Разом із тим під час навчання в Духовній Семінарії вступив до Ордену Менших Братів францисканців.
6 січня 1995 року був рукоположений в єпископи Святішим Отцем Йоаном Павлом ІІ та призначений єпископом-помічником Київсько-Житомирської дієцезії.
На Конференції Єпископів у травні 1995 року був призначений відповідальним за «Карітас-Спес» в Україні. У 1996 році, після юридичного оформлення «Карітас-Спес» як благодійної релігійної організації в Україні, став її керівником. Конференція Єпископату України в 2009 році призначила Його Головою Комісії Релігійної Місії «Карітас-Спес».
У липні 2012 року Святіший Отець Бенедикт XVI призначив єпископа Станіслава апостольським адміністратором Луцької дієцезії.
За матеріалами: kyiv-zhytomyruk.radiovaticana 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці