Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

четвер, 17 квітня 2014 р.

Архиєпископ Мальчук: Священик, як художник, малює Божий образ в людських душах

Петро Мальчук
Меса мира у Житомирській катедрі відбулася у Великий вівторок, 15 квітня. На спільну молитву приїхало понад 100 священиків, котрі служать у Києво-Житомирській дієцезії.
Очолив Євхаристію ординарій дієцезії архиєпископ Петро Мальчук, з яким співслужили єпископ-емерит Ян Пурвінський, єпископ-номінант Віталій Скомаровський та присутні священики.
Під час урочистої Літургії священики відновили свої обітниці, які склали під час рукоположення, було освячено єлей хворих, катехуменів і миро. Під час проповіді владика Петро нагадав, що священик взятий із народу і покликаний до служіння цьому ж народу, як душпастир.
Житомирська катедра

«Священик, як художник, малює Божий образ в людських душах. Потім це полотно потрапляє в музей. А те, що залишилося після малювання: фарби, пензлики потім викидає у смітник. І хтось сказав, що нам священикам, треба дуже зважати на одну річ. Щоб той твір, який ми створили, був взятий до небесного музею, а нас, як ту щіточку взяли й викинули у смітник.
Через нас Господь допомагає людям спастися. Але ми також маємо дбати про спасіння власної душі. А також про єдність серед нас. Єдність між священиками і вірними, між священиками і монахинями, між священиками і єпископом».
Після Святої Меси на території осередку в Зарічанах відбувся святковий обід. А пізніше — зустріч священиків, під час якої єпископ Віталій Скомаровський подякував своїм співбратам за роки спільного служіння в дієцезії та оголосив про дату інгресу. Також архиєпископ Петро просив кожного священика відправити Святу Месу в намірах новопризначених ординаріїв.
До пристуніх звернувся також єпископ-емерит Ян Пурвінський. Він зазначив, що кожен священик відповідальний за нові покликання. «Кожен із нас має обов′язок не лише привести одного хлопця в семінарію, а й «товаришувати» йому до самого її закінчення»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці