Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

середу, 19 березня 2014 р.

Звернення до духовенства, богопосвячених осіб та мирян РКЦ в Україні

єпископат ркц
Останні драматичні події в нашій державі спонукають нас вже вкотре звернутися до усіх християн із закликом духовно підтримувати Україну в її змаганні жити в правді, творити цивілізоване суспільство, яке базується на високих духовних та моральних цінностях.
Ми, християни, твердо віримо і переконані, що життя згідне з Заповідями Божими є підставою суспільного ладу, безпеки та гарантом всебічного розвитку держави. Загроза миру в Україні є для сповідників Христа свого роду закликом до того, щоб навертатися до Бога. Наше навернення, молитва про мир у кожному людському серці, піст, милостиня, вчинки милосердя можуть багато змінити як у житті кожного з нас, так і в Україні, мешканцями якої ми є. Тому прошу кожного з Вас докласти максимум зусиль до того, щоб докорінні зміни на краще в Україні відбулися починаючи від нас самих.
Вірячи в Материнську Опіку над нами Пресвятої Діви Марії, Божої Матері та Матері всього людського роду, беручи під увагу Фатімське об’явлення, Конференція Римо-Католицьких Єпископів України 20 березня 2014 року на закінчення свого 43-го Пленарного Засідання присвятить Непорочному Серцю Діви Марії всю Україну та тих, кому загрожують воєнні дії. В цьому Акті проситимемо Непорочно Зачату про захист від Злого, мир та благодать жити в освячуючій ласці для українців та всіх людей доброї волі.
 Для того, щоб цей акт був молитвою всієї Церкви в Україні просимо, щоб у неділю 23 березня на закінчення кожної зі Святих Мес вірні разом зі священослужителями довірилися опіці Матері Божої словами того ж Акту присвячення України Непорочному Серцю Діви Марії.
Львів, 17 березня 2014 року
Конференція Римсько-Католицьких Єпископів України


Акт присвячення України Непорочному Серцю Марії пастирями Римо-Католицької Церкви в Україні


1. Кохана Царице і Мати наша, Царице святого Розарію, Допомого християн, Спасіння людського роду, Переможна Діво, ось ми смиренно падаємо перед Твоїм троном.
2. Приходимо у повноті довіри, що виблагаємо милосердя, отримаємо благодать і необхідну допомогу та захист у наших нещастях. Просимо про це не заради наших заслуг, на які ми не розраховуємо, але з огляду на нескінченну доброту Твого материнського Серця. Тобі, Маріє, Твоєму Непорочному Серцю ми віддаємо і присвячуємо себе у цю драматичну годину історії людства й історії України.
3. Єднаємося з усією святою Церквою, Містичним Тілом Твого Божественного Сина, яке страждає і кривавить у стількох місцях по світу. Єднаємося з усіма людьми, які у численних закутках світу страждають через війни, ненависть і несправедливість, із тими всіма, хто страждає, бо не пізнав любові Божої. Особливо ж ми єднаємося з Людом Божим, що ввірений нашій опіці на Українській землі, та всіма, хто на цій землі мешкає.
4. Нехай зворушить Тебе страждання стількох людей. Ми усвідомлюємо, що воно спричинене гріхом. Люд землі Української страждав невимовно через численні гріхи інших людей та через свої власні. Також і нині зло та гріх, здається, панують у серцях стількох сучасників, і на нашій землі теж. Гріхи абортів, пияцтва, корупції, розлучень, ненависті, брехні, насильства, жадоби, розпусти, несправедливості, легковаження слабкими та бідними — вони такі численні! Багато людей відкинули Бога або живуть так, ніби Його немає, ніби Він не є Любов. Також і на нас самих лежить провина і гріх.
5. О Матір милосердя, виблагай нам у Бога благодать милосердя і прощення! Випроси благодать навернення і християнського життя. Вимоли дар християнського примирення на землі Українській. Виблагай для нас насамперед ті благодаті, які в одну мить можуть перемінити людські серця, і які приготують і зміцнять такий жаданий мир! Царице миру, молися за нас та обдаруй світ і нашу Україну миром, що збудований на правді, справедливості й Христовій любові! Понад усе, принеси нам у дар мир духовний, аби Царство Боже могло зростати у спокої та злагоді.
6. Не відмовляй у своїй опіці невіруючим і тим усім, хто перебуває у тіні смертній. Вчини, аби й для них зійшло сонце істини! Зроби так, щоби разом із нами вони повторювали перед єдиним Спасителем ці слова: Слава во вишніх Богу, а на землі мир людям доброї волі! Випроси для нас відвагу проголошувати всім Євангеліє Твого Божественного Сина.
7. Смиренно Тебе просимо про благодать єдності між усіма, хто визнає Твого Сина як свого Спасителя, аби настала одна вівчарня і один пастир. Також покірно присвячуємо Тобі, кохана Мати і Царице, Твою улюблену Росію. Вона посідає особливе місце у Твоєму Непорочному Серці. Оточи її своєю материнською опікою.
8. Обдаруй святу Церкву Божу миром і свободою; стримай хвилі нового поганства і матеріалізму; зміцни у серцях віруючих любов до чистоти, практикування християнського життя і апостольську ревність, аби могло зростати число слуг Божих та примножувалися їхні заслуги.
9. Подібно як Серцю Твого Божественного Сина були присвячені Церква і все людство, яке в Ньому покладає свою надію, аби Він став для всіх невичерпним джерелом перемоги і спасіння, — так і ми присвячуємо себе назавжди Тобі й Твоєму Непорочному Серцю, о Мати і Царице наша, аби Твоя любов і опіка забезпечили перемогу Царства Божого, і щоби наша Україна та всі народи, примирені між собою та з Богом, Тебе благословляли і прославляли.

Конференція Римсько-Католицьких Єпископів України

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці