Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

четвер, 6 березня 2014 р.

Новий Генеральний настоятель паулінів

Сьогодні, 6 березня 2014 р., перед обідом було обрано нового Генерала ордену св. Павла, Першого Пустельника. Ним, за рішенням Генерального капітулу Ордену, став о. Арнольд Храпковський.
До цього він був Генеральним вікарієм Ордену св. Павла, Першого Пустельника. Отець Арнольд народився 28 квітня 1968 року в Дземянах (Пельплінська дієцезія), отже, він молодий священик, йому 45 років.
Генеральний капітул тривав уже шість днів, й ось нарешті сьогодні отці та брати-бауліни зібралися у каплиці Матері Божої, що в санктуарії на Ясній Горі, аби молитися за новообраного Генерального настоятеля.
У перших словах, звернених до співбратів, о. Арнольд підкреслив, що обрання себе на Генерального настоятеля він приймає в дусі покори та задля слави Божої. «Не для своєї слави прийняв я це призначення, але для того, щоби весь час пам’ятати, що я порох і в порох обернуся, а те, що мені довірене, дане мені не для мого добра, а для блага всієї орденської спільноти, на чолі якої зараз стою я», — підкреслив новий Генерал паулінів.
Перші чернечі обітниці о. Арнольд Храпковський склав 8 вересня 1988 року, а довічні — 30 липня 1993 року. Рукоположений у священики 18 черпня 1994 року. Доктор канонічного права. Шість років тому був обраний на Генерального вікарія ордену паулінів. Протягом цих років виконував обов’язки найближчого співправцівника і водночас заступника Генерала Ордену.
В Україні пауліни працюють від 1991 року. На сьогодні вони прийняли під своє пастирство п’ять парафій: у Кам’янці-Подільському, Сатанові (Кам’янець-Подільська дієцезія), Броварах і Ружині (Києво-Житомирська дієцезія) та Маріуполі (Харківсько-Запорізька діцезія). Один з отців-паулінів, о. Роман Лаба OSPPE, провадить біблійні курси і школу «Дабар», належить до грона коментаторів євангельських читань на сайті CREDO.

За матеріалами: Gość Niedzielny

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці