Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

пʼятницю, 7 березня 2014 р.

І ти можеш привітати Папу

graziefrancesco

Слова вдячності для Папи Франциска надходять з усього світу з нагоди наближення річниці початку його понтифікату. Їх публікує запущена саме з цієї нагоди інтернет-сторінка GrazieFrancesco.com. Ця ініціатива має бути особистим подарунком для «Папи люду».
Згаданий сайт публікує всі вирази вдячності, надіслані Папі через Файсбук і Твіттер. Як запевняють творці сайту, всі вітання будуть особисто доставлені Папі Франциску в четвер 13 березня 2014 р., у день першої річниці його понтифікату.
Запущено також промосторінку кампанії, яка має мотивувати людей, щоб не обмежували себе у «виражанні вдячності Папі тільки словами, але також через виконання жестів служіння на благо потребуючих».
«Сподіваємося, що наш сайт буде для всіх відвідувачів заохоченням служити іншим. Одним із найсильніших послань Папи Франциска є те, щоб зосереджуватись не на собі, а на інших», — зазначає одна з ініціаторок групи «Lindo Lio» із Буенос-Айреса. «Як частина Церкви, ми маємо вийти на вулиці й відкритися на світ, відмовитися від зла і радіти добру, ділячись з іншими нашою вірою», — додає Ніколас Кавальєре, співпрацівник акції.
Як підкреслено у надісланій вступній декларації, веб-сторінка GrazieFrancisco хоче дістатися не тільки вірних Католицької Церкви, а й усіх людей, які цінують духовну опіку Папи Франциска. «Франциск є Папою, якого визнають як всесвітній феномен, а здивування ним перевищує зміст того, що він проголошує. Його смирення і заклики до служіння іншим зробили з нього ікону менш ніж за рік від початку понтифікату», — написано там.
Сторінка має вісім мовних версій. Тут вміщуються повідомлення іспанською, англійською, французькою, італійською, португальською, польською, німецькою та арабською мовами. Поставлено лічильник повідомлень і годинник, який відлічує зворотній час до дня річниці понтифікату Папи Франциска, а також відеофільм зі Святішим Отцем.
«Lindo Lío» — це відкрита молодіжна група, мета якої — поширювати культуру служіння і любові, промованої та втілюваної Папою Франциском.
«Lío» (з іспанської «гармидер, рейвах, галас, буча») це слово, яке в Аргентині вживається для означення «здійняти шум, аби бути поміченим». Цей вираз ужив Папа Франциск під час Всесвітнього дня молоді минулого року в Бразилії. Тоді він сказав: «Хочу вам сказати про те, на що маю надію, і що буде наслідком Всесвітнього дня молоді: сподіваюся, що буде галас. Я б хотів, щоб то був рейвах також і по дієцезіях. Я хочу, щоб Церква вийшла на вулиці!»

За матеріалами: deon.pl

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці