Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

середу, 18 грудня 2013 р.

Папа Франциск святкує 77-річчя

posmiszka_7
Папа Франциск святкує 77-річчя. У Ватикані сьогодні не відбуватимуться жодні урочистості з цієї нагоди, оскільки день народження Папи не є святом. Перший торт Франциск отримав у суботу від дітей.

«Я бачу, що він є щасливий, і навіть помолодів», - так про Франциска сказала його сестра Марія Елена Берґольо, мешканка Аргентини, через кілька тижнів після його вибору 13 березня. Те саме говорять усі ті, хто знайомий з кардиналом Берґольо ще з часів його служіння в Буенос-Айресі.
«Там він був завжди серйозний, ніколи не усміхався, а у Ватикані є щасливий і повний гумору», - зауважив новий Митрополит столиці Аргентини архієпископ Маріо Ауреліо Полі. Він зізнався, що почув від Франциска, що «радісно бути Папою».
Його теперішні співпрацівники кажуть, що він є повен енергії і вони майже кожного дня чекають чим він їх здивує на цей раз.
Франциск почав святкувати день народження вже у суботу. Перша зустріч з нагоди дня народження з великим тортом і свічками відбулася в залі Павла VI під час зустрічі з дітьми, підопічними ватиканської клініки, яка допомагає передусім сім’ям іммігрантів.
Poliklinika_papa
Вівторок буде звичайним робочим днем Папи. Вранці відправив Святу Месу в Будинку святої Марти. Там цілий день буде отримувати побажання від своїх співпрацівників. Більшість часу присвятить своїм обов’язкам, яких з наближенням Різдва Господнього у Ватикані стає все більше. Франциск готується до усіх урочистостей, які він очолює. Вже протягом тривалого часу немає карток прийому на пастерку у базиліці святого Петра, чого не траплялося раніше. Як правило, ці картки були доступні майже до останніх днів перед Різдвом.
Великий інтерес, який викликає Папа, переростає інколи логістичні можливості Ватикану. Це підтверджує кожна загальна аудієнція у середу. Ці зустрічі без огляду на погоду, повинні відбуватися на площі святого Петра, оскільки щотижня на них приїжджає кількадесят тисяч осіб.
Настрій від дня народження, ймовірно, пануватиме під час аудієнції у середу.
До Ватикану надіслали з усього світу тисячі вітань для Папи. Кожного дня пошта доставляє також подарунки для Папи Франциска, сотні прохань про допомогу, але й листи, які містять невеликі суми грошей. Вірні просять, аби їх пожертви були направлені для найбідніших.
Нагадаємо, що католицька молодь надіслала Папі гігантську вітальну листівку.
За матеріалами: deon.pl

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці