Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

четвер, 25 жовтня 2012 р.

ПОДРУЖНЯ ЛЮБОВ

Одного дня двоє молодих людей у при-сутності священика, який є представником Бога, стають одним цілим. Що ж вони обіця-ють одне одному  в подружній присязі?

«Я, …, обіцяю тобі любов, вірність, подружню повагу і що не покину тебе аж до смерті…».

·         ПОДРУЖНЯ ЛЮБОВ – бажання доб-ра і чинення добра, і тільки добра  для своєї половинки .
·         ВІРНІСТЬ – зобов’язує подружжя вико-нувати шосту заповідь - «Не чинити-меш перелюбу», та дев'яту заповідь- «Не пожадай жінки ближнього твого». Вірність захищає і розвиває подруж-ню любов.
·         ПОДРУЖНЯ ПОВАГА – пошана одне до одного, прийняття своєї і проти-лежної статі, рівність чоловіка і жінки, а також однакова гідність. Прийняття чоловіком покликання до батьківства, а жінки – до материнства.
·         «ЩО НЕ ПОКИНУ ТЕБЕ АЖ ДО СМЕРТІ» - у Церкві немає розлучення. «Що, отже, Бог поєднав, людина хай не розлучає» (Мт 19,6).


На порозі свого публічного життя Ісус, на прохання своєї Матері, чинить перше чудо на весіллі. Церква надає великого значення присутності Ісуса на весіллі в Кані Галилей-ській. Церква вбачає в цьому підтвердження, що подружжя є добром і передвісником того, що відтепер воно буде дієвим знаком присутності Христа (Катехизм Католицької Церкви, §1613).

ЦІЛЬ І ЗАВДАННЯ ПОДРУЖНЬОГО ЖИТТЯ:

1.    Зростання у взаємній любові;
2.    Плідність, тобто, відкритість на кожне нове життя;

Об’єднує подружжя
Руйнує подружжя
1.
Євхаристія щонеділі
Відкинення Євхаристії
2.
Регулярна  Сповідь (наприк-
лад щомісяця )
Занедбання Сповіді, трива-ння у гріхах
3.
Спільна щоденна молитва :
·   Індивідуальна
·   Подружня
·   Сімейна
Брак молитви, перевага теле-
бачення, Інтернет
4.
Читання Святого Письма
Ігнорування Святого Письма
5.
Постійне прощення
Брак прощення
6.
Зло перемагати добром
Злом платити за зло
7.
Мир, згода
Гнів, помста
8.
Жертовність, служіння,
зречення себе
Дух панування, претензії
9.
Вірність
Зрада
10.
Діалог, бажання слухати один одного
Невирішені давні проблеми, уни-кання один од-ного, впертість
11.
Висловлювання вдячності та пошани
Постійне висловлювання незадоволення,
3.    Заангажування у розвиток світу.



У сучасному світі часто можна зустрітися з переконанням, що закохані укладають шлюб у церкві, бо «так треба». Навіть не за-думуючись, що це їм дає.
Укладаючи церковний шлюб, подружжя отримує потрібні благодаті, щоб разом шу-кати щастя.  Адже таїнство – це видимий знак невидимої Божої благодаті. Цю благо-дать пара отримує, починаючи спільне життя з Божим благословенням.
Вінчаючись у храмі, пара запрошує Ісу-са Христа у своє подружнє життя. Ісус – це Той, Хто дає подружжю віру у власні сили, щоб воно процвітало, мало успіх і розвива-лося.  

СВЯТЕ ПИСЬМО ПРО ПОДРУЖЖЯ

Буття 1, 26-28. «Тож сказав Бог: «Сотворімо людину на наш образ і на нашу подобу. І сотворив Бог людину на свій образ; на Бо-жий образ сотворив її; чоловіком і жінкою сотворив їх. І благословив Бог і сказав їм: «Будьте плідні й множтеся і наповняйте землю та підпорядковуйте її собі». 

Матея 19,5-6. «Тому покине чоловік батька й матір і пристане до своєї жінки, і будуть вони двоє одним тілом, так що вони не будуть більше двоє, лиш одне тіло».

Римлян 12,9.10.14.17 «Любов нехай буде нелицемірна; ненавидівши зло, приставайте до добра. Любіть один одного братньою лю-бов’ю. Пошаною один одного випереджай-те. Благословляйте тих, що вас гонять; благо-словляйте, а не проклинайте. Нікому злом за зло не віддавайте; дбайте перед усіма людь-ми про добро».

Ефесян 5, 21-23.25.28 «Коріться один одно-му у Христовім острасі. Жінки нехай коря-ться своїм чоловікам як Господові, бо чоловік голова жінки, як і Христос голова Церкви. Чо-ловіки, любіть своїх жінок, як і Христос полю-бив Церкву й видав себе за неї. Так і чоловіки повинні любити своїх жінок, як свої тіла; бо хто любить свою жінку, себе самого лю-бить».

Колосян 3,16 «Слово Христове нехай у вас перебуває щедро […]».

1 Петра 3,1 «Так само ви, жінки, коріться своїм чоловікам, щоб, навіть якщо деякі й не вірять Слову були поводженням жінок позис-кані без слова, коли побачать ваше життя у чистоті й повазі».

1 Йоана 3,18 «Дітоньки! Не любімо словом, ані язиком, лише – ділом  і правдою».

Кожна людина прагне щастя за будь-яку ціну. Це не є тимчасова примха, а прагне-ння, яке влив у наші серця сам Бог. Чим же є пошук щастя? Не чим іншим, як пошуком Бога, і тільки той щасливий, хто Його знай-шов.  «Щасливі всі, хто у Нього шукають при-тулку», - запевняє нас Святе Письмо (Псалом 2,12).
Прикладом щасливої людини є Марія, яка найбільш досконало прийняла Бога у

своє життя. Марія є щаслива, бо повірила слову Бога. Божу Мати зустрічаємо на нашій дорозі до щастя, тому запросімо Її до нашого серця і наших родин.

Рецепти
подружнього
щастя        МОЛИТВА ПОДРУЖЖЯ

Боже, безкінечний у величі, який ство-рив нас на свою подобу, допоможи нам помічати подібність до Тебе і шанувати одне одного.
Любове незрозуміла, яка у своєму Синові полюбила нас до кінця, відновлюй у нас любов, у якій ми заприсягалися перед Твоїм вівтарем, щоб вона у нас не згасала і не слабшала, щоб ми, кохаючи одне одного, кожного дня шукали Твою волю.
Боже, вірний у своїх обітницях, Боже вічний і незмінний, зміцнюй наше слово подружньої вірності, щоби слабкість нас не перемогла, щоби небезпеки нас не здолали, але щоб у нашому союзі сяяла вірність на славу Тобі. Амінь.
Додаткова інформація : 0671674067
podruzzhia@gmail.com
















 





Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці