Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

четвер, 11 жовтня 2012 р.

Роль жінок в Церкві


Роль жінок в Церкві в центрі уваги Синоду Єпископів

10 жовтня, в першій половині дня, роботи Синоду Єпископів з нової євангелізації проходили при закритих дверях. Делегати вели бесіди в невеликих тематичних групах. Вечірнє засідання розпочалося виступом архиєпископа Кентерберійськоко Роуена Вільямса. Вчорашній день запам'ятався виступом кардинала Марка Уелле, префекта Конгрегації у справах Єпископів. Єрарх послався в своїй доповіді на Апостольське зверненні "Verbum Domini" Бенедикта ХVI. На його думку, воно сприяло розширенню співпраці між духовними пастирями і теологами.

Синодальні отці обговорили ряд тем, серед яких була роль жінки в Церкві. Учасники звернули увагу на те, що жінки складають більшу частину послідовників Христа у світі, але багато з них відчувають себе дискримінованими. Було підкреслено, що Церква не уділяє жінкам рукоположення в священики, не тому, що вони менш здатні або менш гідні, але враховуючи волю Христа і традицію Церкви.

Крім того, учасники Синоду нагадали про важливість нової євангелізації у контексті екології, так як метою першої є повага до всього створіння. Також було підкреслено, що християнська віра не знаходиться в протиріччі з розумом. Синодальні отці висловили переконання, що справа не в тому, щоб примусити світ увійти в Церкву таким, яким він є, але зробити Церкву здатною прийняти світ таким, яким він є.

За матеріалами be.radiovaticana.va

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці