Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

понеділок, 19 серпня 2013 р.

Radio Maria

В «Рецептах життя» молодь про ВДМ та євангелізацію (подкаст)
Написав Калініченко Тетяна   
П'ятниця, 16 серпня 2013, 18:15
BrazilЦьогорічні Дні молоді були другі в списку найчисельніших, бо зібрали 3,5 млн. віруючої молоді. Чисельніші були тільки в 1995 році в Манілі (Філіпіни) на зустрічі з Йоаном Павлом ІІ, там зібралось більше 4 мільйонів молодих людей з усього світу. Два тижні тому, прощаючись з  Бразилією, в аеропорту Ріо-де-Жанейро Папа Франциск закликав молодь демонструвати своїм життям, прагнення високих ідеалів, і зробити ставку на Христа і Його Євангеліє. А основне гасло ВДМ  -  слова Христа з Євангелії від Матея: «ідіть і зробіть учнями всі народи…».  Що збирає молодих людей, що є рушійною силою?І про те, як зробити учнями всі народи, говоритимемо з гостями студії, паломниками на 28 Всесвітній День Молоді, Яною, Поліною та Мариною.

Останнє оновлення на П'ятниця, 16 серпня 2013, 18:35
Детальніше...

Торгівельна війна?
Написав Олексій Погорєлов   
П'ятниця, 16 серпня 2013, 13:42
rosukr torgivelna viynaСьогодні в передачі "Точка відліку" ми говорили про останні новини у добросусідських  відносинах Україні та Росії. В часі, коли ми готувалися до свята Хрещення Русі, чекали на візити патріарха Кирила і президента Путіна, чекали політичних заяв та завірення в братерській любові, на митницях, в'їздах в РФ був заблокований експорт українських товарів. Про це в середу 14 серпня заявили в Федерації роботодавців України. Отож, що це:торгівельна війна, політичний тиск на Україну чи просто бюрократизм російської митниці, - ми запитали економіста, канд. екон. наук Андрія Оленчика. А розібратися з духовною складовою проблеми нам допоміг отець Роман Лаба.  
Останнє оновлення на П'ятниця, 16 серпня 2013, 14:03
Детальніше...

Розклад 19 серпня-25 серпня
Написав Олексій Погорєлов   
Понеділок, 19 серпня 2013, 00:00
AnonsyПонеділок 19 серпня
7.00 – 7.35 Св. Літургія (м. Вінниця)
9.00 Молитовна лінія
10.00 Св. Літургія (студія «Радіо Марія»)
11.20 Катехеза: о. Вольдемар Павелець (м. Довбиш): ( так і не хоче брати трубку)
12.00 Молитва Ангел Господній
Детальніше...

Підготовка до школи: з чого почати?
Написав Олексій Погорєлов   
Четвер, 15 серпня 2013, 17:03
podgotovka k shkoleВ передачі "Важко бути дитиною" ми поршули тему підготовки дітей до школи.  Психолог Юлія Бойко вважає, що цю підготовку треба починати вже зараз. Першим кроком до школи може стати нормалізування режиму дня і харчування. Залишається питання як заохотити дитину взяти до рук позабуту за літо книжку і зошит. Про це ми і говорили в передачі "Важко бути дитиною".
Детальніше...

"Майстерня" Євгена Глібовицького
Написав Олексій Погорєлов   
Четвер, 15 серпня 2013, 16:48
evgen glibovyckiyПро суспільство в умовах змін і формування середнього класу, про виклики для Церкви, про Синод єпископів УГКЦ в передачі "Майстерня" з Євгеном Глібовицьким, засновником компанії зі стратегічного консультування та маркетингу pro.mova, експертом з довготермінових стратегій. Пан Євген займається дослідженнями цінностей та є учасником Несторівської експертної групи (візія для України 2025).
Останнє оновлення на Четвер, 15 серпня 2013, 17:32
Детальніше...

Базові бажання чоловічого серця
Написав Олексій Погорєлов   
Середа, 14 серпня 2013, 10:33
kondratyukНа думку християнського психолога і письменника Джона Елдріджа у всіх чоловіків є три базові бажання їхнього серця: виграти війну, пережити пригоду, врятувати красуню. Ми пам'ятаємо ці бажання, коли в дитинстві гралися у "войнушкі", постійно знаходили пригоди і мріяли про красуню. З часом ці прагнення настільки затираються, що здаються смішними, несуттєвими або ми просто про них забуваємо. Чому так стається? І чи потрібно дорослим чоловікам розкопувати свої "дитячі мрії"? Про це ми говорили з отцем Олегом Кондратюком в його "Школі лідерства".
Останнє оновлення на Середа, 14 серпня 2013, 12:40
Детальніше...

Хрещення Русі: Володимир
Написав Олексій Погорєлов   
Середа, 14 серпня 2013, 10:14
vladimirВолодимир же був переможений пожадливістю до жінок. І наложниць було у нього триста в Вишгороді, триста в Білігороді і двісті на Берестовім в невеликому селі, яке і нині називають Берестове. І був ненаситним у блуді, і приводив до себе заміжніх жінок і дівиць розбещував, бо був жонолюбець
Інколи здається що Нестор-літописець, пишучи про життя князя Володимира до його хрещення, навмисно смакує його гріхи – жорстокість, пияцтво, любов до жінок – щоб показати як потім змінилось його життя. Взагалі, історія навернення Володимира, наведена в «Повісті временних літ», переповнена байками і анекдотами. Взяти хоча б історію про те як до князя Володимира приходили місіонери від різних вір. Особливо яскраво показана і розійшлася на анекдоти зустріч князя з мусульманами:
Детальніше...

Що таке молитва псалмів?
Написав Олексій Погорєлов   
Середа, 14 серпня 2013, 10:08
psalmyВ катехизі отця Міхала Бранкевича ми говорили про молитву псалмами. Чому варто спробувати цю молитву? Як треба молитися? Які плоди ми можемо досвідчити? Чому молитва псалмів часто використовувалася екзорцистами в молитві над одержимою людиною? На ці та інші питання ви знайдете не тільки відповіді, але також і натхнення спробувати цю богонатхненну молитву. Все це в катехизі отця Міхала Бранкевича.
Детальніше...

Духовна боротьба: як захиститися, як перемогти?
Написав Олексій Погорєлов   
Середа, 14 серпня 2013, 10:01
sword-shield Сьогодні, в мирний час ХХІ століття, комфортного світу, поваги до прав людини реалії війни є надзичайно далекими. Тому часто "криваві" біблійні сюжети сприймаємо як алегорію, символ, що не має нічого спільного з реальним життям. Але духовна боротьба спіткатиме кожного в не залежності від того чи усвідомлюємо ми цей факт чи ні. Тому в цій програмі "У ваших намірах" з отцем Міхалом Бранкевичем хочемо навчитися прийомам, принципам, тактики і стратегії ведення духовної війни.
Детальніше...

Харизматики: маніпуляції і самонавіювання чи шепіт Святого Духа
Написав Олексій Погорєлов   
Середа, 14 серпня 2013, 09:50
orest vilchinskiyВ цій "Майстерні" ми говорили про рух Обнови в Святому Дусі в Католицькій Церкві. Хто вони, ці харизмати? Чи є цей рух прийнятний для католика? Які небезпеки можуть спіткати харизматичний рух? Що ознчає "говоріння іншими мовами" та "падіння в Дусі"? Як розрізнити, де говорить Бог, а де панує людське самонавіювання? Як не піддатися маніпулятивним практикам, як їх розпізнати? Про це та інше ми говорили з отцем Орестом-Дмитром Вільчинським, головним редактором "Католицького оглядача".
Детальніше...

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці