Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

середу, 7 серпня 2013 р.

Wycieczka do Polski


17-25 липня 2013 року відбулось Паломництво по святих місцях до Польщі поєднане з екскурсією та відвідинами родичів.
      Після дитячої Оази в Маріуполі ми вирушили в сторону Городка на Поділля, щоб відвезти до монастиря нашу С. Людмилу, яка нам допомагала проводити християнський табір для дітей в Маріуполі. По дорозі ми відвідали Санктуарій Матері Божої в Летичеві. А в Городку ми відправили Святу Месу у Сестер Непорочної Обручниці Святого Духа і поїхали до мами Янусі (матері О. Лаврентія) і там ночували. О.Лаврентій ще цього ж вечора поїхав у Станіславівку біля Зінькова, щоб вранці забрати О. Павла Гришака, маріяніна, разом з його матірю Ганною і також їхню родичку, пані Яніну. Вони з нами їхали в Польщу на вінчання до своєї племінниці.
      18 липня в четвер вранці ми відправили Святу Месу у Сестер Непорочної Обручниці Святого Духа в Городку, забрали з собою також С. Аліну Шкварук, служницю дембіцьку, з Городка, яку завезли ми до її монастиря в Тарнові.
      З нами також мандрував до Польщі Бр. Януш Зьрубек, наш паулін з Кракова, який був у нас в Ружині в гостях і також їздив з нами на Оазу в Маріуполь. Бр. Януш на границі пересів в інший автомобіль до Братів Альбертинів, які їхали до самого Кракова безпосередньо і відвезли Брата до нашого монастиря на Скалку. Дякуємо Альбертинам Бр. Франциску і Бр. Томашу за їхні добрі серця.
      Отож до Польщі ми їхали в наступному складі: наші Сестри Любові Нашої Пані Доброї і Неустанної Допомоги - С. Юстина і С. Мікаеля, С. Єлизавета і С. Гелена від Сестер Непорочної Обручниці Святого Духа в Городку, о. Павло Гришак з мамою, пані Яніна, наш Бр. Януш, С. Аліна Шкварук, служниця дембіцька, О. Лаврентій.
      В Корчовій, вже за кордоном, нас пригостив пан Богдан Нікль і ми вирушили до Жешува, щоб відвезти С. Геленку на автостанцію.
      Потім ми поїхали в Тарнув, де на нас вже давно чекали Сестри Служниці. Після смачної вечері ми поїхали в Ліманову, де нас зустрів О. Станіслав Кумега, бувший довголітній настоятель в Зінькові, він забрав від нас О. Павла з мамою та п. Яніною, котрі поїхали на весілля до своєї племінниці Юлі.
      А ми вирушили до Кракова, до монастиря наших Сестер Любові. Там переночували, рано відслужили Святу Месу, поснідали і пішли на молитву до Санктуарія Божого Милосердя в Лагєвніках.
      Після обіду ми побували в конц-таборі в Осьвєнцімі, а на вечір вирушили до Ополя, щоб відвідати батьків нашої Сестри Юстини. В родинному домі С. Юстини ми гостили три дні.
      За цей час ми відвідували щоденно парафіяльний костел Святого Йосипа, побували в Санктуарію народження Святого Яцека в Камєню Сьльонським, а також їздили на Гору Святої Анни.
      В понеділок ми відвідали Ясну Гору в Ченстохові, там відслужили Святу Месу за усі наші наміри та за тих, хто нас просив про молитву, та поїхали в Краків до наших Сестер Любові.
      У вівторок вранці після Святої Меси та сніданку ми вирушили за О. Павлом до Слопніц Гурних, а потім помандрували до марійного Санктуарію в Тухові, де послуговують Отці Редемптористи і пізніше поїхали до Ямної, яку заснував домініканець О. Ян Гура.
      По дорозі відвідали Сестер Служниць у Тарнові і далі вирушили на нічліг до Корчової, де на нас чекали пан Богдан та пані Барбара Нікель.
      Вранці після сніданку ми вирушили в сторону границі, де швидко переїхали на Україну і по дорозі відвідали наших Меджугорських приятелів у Хмельницькому, Олександра та Валентину Мілієнко. Побачились з їхніми батьками, із сином Дмитром і з наймолодшим Ільєю. Потім відвезли О. Павла з мамою до дому у Станіславівку, а самі поїхали в Городок до Сестер відправляти Святу Месу. Потім ночували в мами Янусі і на другий день повернулись до Ружина.

      Дякуємо усім, хто за нас молився в ці дні і запрошуємо на наступний раз доєднатись до нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці