Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

вівторок, 11 лютого 2014 р.

Пресвята Діва Марія Лурдська


Римо-катол.: 11 лютого (довільний спомин)
Через чотири роки після того, як Папа Пій ІХ проголосив догмат про Непорочне Зачаття Пресвятої Діви Марії, Вона сама явилася бідній пастушці Бернадеті Субіру. Об’явлення у гроті Масаб’єль поблизу Лурда тривали від 11 лютого до 16 липня. Матір Божа закликала до молитви і покути.
Історія св. Бернадети знана з різних книжок: як її висміювали в селі, у школі, вдома, а потім стали натовпами сходитися до гроту, щоб дивитися, як Бернадета молиться, як розкопує руками землю в гроті, щоб набрати з нового джерела води. Так буває з багатьма важливими подіями: спершу люди беруть їх на кпини, потім раптово (як оте джерело в гроті – «нізвідки») починають вірити.
«Красива Пані» з розарієм у руках, яку бачила Бернадета, з’являлася не раз, і до молитви й покути закликала також не раз. Загалом, ситуація з цією дівчинкою-пастушкою чи з дітьми у Фатімі (Гарабандалі, Меджугор’ї тощо) ставить нас перед одним суттєвим питанням. Об’явившись малоосвіченій дитині, Богородиця сказала, що хоче на тому місці каплицю, і просила її молитися за грішників. Чи не забагато хоче від своїх вірних Бог, або Діва Марія у своїх об’явленнях? Фаустині, яка не вміла малювати, Ісус сказав створити образ, через який увесь світ отримуватиме благодаті Його Милосердя, і встановити в Церкві свято Його Милосердя – хіба ж Фаустина була Папою Римським? Фатімські діти отримали веління молитися «за Росію», щоб урятувати світ від її загрози, і видіння замаху на Святішого Отця. Бернадета мала зробити так, щоб у місці об’явлень Тієї, яка сама себе назвала «Непорочним Зачаттям», постало цілюще джерело, місце зцілення і культу.
Однак ті, до кого Господь чи Богородиця зверталися зі своїм словом, старалися це слово виконати, і – всупереч усім неможливостям – все збувалося. А відповідно, ось питання, яке виникає перед віруючими: якщо Бог (за всієї людської очевидності, що це неможливо!) хоче, щоб Його діти молилися за спасіння світу, навернення, єдність християн тощо – то, може, це завдання можливе для сповнення?
18 січня 1862 року єпископська комісія заявила, що об’явленням у Лурді «можна вірити». Ще за два роки розпочинається будівництво храму, на освяченні якого 1975 року молилися 35 єпископів, 3000 священиків і 100000 вірних. Справа, яку започатковує Бог, варта того, щоб не боятися взяти в ній участь. Численні зцілення паломників фіксуються в спеціальній книзі й підтверджуються лікарськими комісіями. Бог видимо й недвозначно підтвердив, що розвиток догматів у Церкві – то не вигадка церковників, і наступник св. Петра що зв’язав на землі, те буде зв’язане й у небі.
  

© Copyright «CREDO» 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці