Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

вівторок, 4 лютого 2014 р.

Великопісне Послання Папи Франциска

Папа Франциск

«Став убогим, щоб збагатити нас Своїм убожеством». Ці слова з Послання святого Павла до Корінтян стали темою Послання Папи Франциска на Великий Піст 2014 року.
«Ви ж знаєте ласку Господа нашого Ісуса Христа, що задля вас став бідним, бувши багатим, щоб ви його вбожеством розбагатіли» (ІІ Кор 8,9) — ці слова, які апостол Павло звертав до християн Корінту, заохочуючи їх великодушно допомогти потребуючим вірним у Єрусалимі, Папа Франциск запропонував для роздумування під час Великого Посту, ставлячи запитання, що вони говорять нам, сучасним християнам, і що означає для нас заклик до убогості, до убогого життя в євангельському розумінні.
Презентацію папського послання, яка відбулась 4 лютого у Ватикані, очолив кардинал Роберт Сарах, Президент Папської Ради «Cor Unum», який коментуючи слова Папи сказав: «Це надзвичайне послання, за посередництвом якого Папа Франциск прагне провадити нас шляхом Великого Посту, щоб уся Церква пережила його в усій повноті, усвідомлюючи зобов’язання, яке кожна охрещена людина і кожен пастир повинні мати щодо вірних».
Текст цьогорічного Послання на Великий Піст, першого Папи Франциска, зосереджений на убогості, а зокрема на убогості Христа. Святіший Отець часто звертається до цієї теми, а ще раз наголошуючи на християнському наставленні до убогості, він допомагає краще зрозуміти, що таке «убогість», адже християнське бачення бідності не збігається з тим, що часто доводиться чути. Надто часто звертається увагу тільки на соціологічний вимір убогості під яким розуміють відсутність матеріальних засобів, необхідних для життя. Вибір теми Послання на Великий Піст, за словами Президента Папської Ради «Cor Unum», вказує, що існує позитивний вимір убогості, адже Євангеліє називає убогих «блаженними».
Папа вказує, чим є Христова убогість і закликає християн під час Великого Посту, який в Римо-Католицькій Церкві почнеться у Попільну середу 5 березня, великодушно подбати про матеріальну, моральну та духовну убогість, звіщаючи Євангеліє та виявляючи милосердну любов до потребуючих.
За матеріалами: Радіо Ватикану

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці