Парафія Пресвятої Діви Маріі Неустанної Допомоги, Бровари

Парафия Божьей Матери Ченстоховской. Мариуполь.

вівторок, 14 травня 2013 р.

День вдячності за дар ласки віри


У Довбиші пройшов день подяки за дар збереження віри в Україні


procesia
У Санктуарії Матері Божої Фатімської в Довбиші відбулось подячне паломництво за дар збереження віри в Україні, яке зібрало священиків, монахинь, богопосвячених осіб і мирян з усієї України.

10-11 травня Довбиш, Житомирської обл., був переповнений священиками, монахинями, богопосвяченими особами і мирянами, які приїхали у храм Матері Божої Фатімської, щоб подякувати за дар збереження віри в Україні.
У Рік Віри єпископ-помічник Львівської архідієцезії Леон Малий виступив з ініціативою провести день подяки за збереження дару віри в Україні. Два дні учасники з’їзду слухали конференції про історію віри в Україні, історію Марійних об’явлень у Фатімі та про важливість молитви перших п’яти субот місяця.
«У цьому Році Віри як же не подякувати за дар збереження віри, - каже єпископ Леон Малий. – Ми повинні знову будувати у своєму серці віру, надію і любов, щоб йти до спасіння». Й дійсно, ці дні були наче цеглинки, які будували і поглиблювали віру. А конференції усвідомили кожному, що католицька віра на теренах України має дуже велику і давню історію, ще з часів хрещення Русі.

Вибір місцевості для проведення святкування теж не був випадковим, адже санктуарій збудований  як «вотум вдячності за 
DSC00185
збереження віри в Україні». І ось уже понад 20 років молитва вдячності лунає у Довбиші, а 13 травня кожного року вулицями міста проходить святкова процесія з фігуркою Матері Божої Фатімської у цій же інтенції.
«Цей костел є особливим місцем, тому що був побудований руками людей, які можливо ніколи його вже й не побачили, - розповідає настоятель санктуарія отець Вальдемар Павелець SAC. – Вони його будували заради своїх сердець. Це плід їхньої віри, їхньої молитви. Загалом Довбиш є унікальним місцем, тому що є багатоконфесійним, багатонаціональним, але ми всі вміємо жити тут в злагоді і мирі і вміємо ділитися своїми свідоцтвами».
Свідоцтва теж були передбачені програмою – свідоцтво єпископа Радослава Змітровича ОМІ, монахині-бенедиктинки, священика-паллотина, який 35 років служив в Африці і мирянки, яка мріяла постраждати за Христа і була ув’язнена за свою віру. Коли чуєш такі історії життя, то мимоволі ставиш собі питання: а якою є твоя віра?
DSC00192
Урочиста Свята Меса за дар подяки збереження віри в Україні відбувалась на подвір’ї храму під пекучим сонцем. Але навіть спека і комарі, яких було чимало, не завадили паломникам приїхати, а кому й прийти у санктуарій. На урочистість також прибув Ординарій Київсько-Житомирський архієпископ Петро Мальчук OFM, який очолив святкову Літургію. Проповідь виголосив Владика Леон Малий про важливість вдячності людини Богу. «Серце Ісуса і серце Марії прагнуть, щоб серце людини було вдячним за ту безмірну любов, якою Господь обдарував кожну людину, - говорив владика. – Якщо наше серце буде вдячне Богу, то ми не будемо ранити серця Ісуса і Марії». Владика наблизив паломникам постаті дітей і історію фатівських об’явлень з детальними подробицями і тонким гумором так, наче це була не розповідь, а кожен сам став свідком тих подій.
Після Меси відбулась Фатімська процесія з фігуркою Божої Матері вулицями Довбиша, під час якої лунала молитва розарія, марійні пісні і пісні прослави. Закінчилася зустріч спільним обідом, після якого паломники щасливі і виснажені почали роз’їжджатися по своїх домівках.

10-11 травня 2013 року в парафії Матері Божої Фатімської в Довбиші, що знаходиться в Києво-Житомирськїй Дієцезії, відбулася молитовна зустріч: «День вдячності за дар ласки віри».  Дякувати Богу за збереження віри в Україні прибули єпископи, священики, богопосвячені особи і миряни з багатьох парафій України.
Програма цих днів була дуже цікава: реферати про історію віри в Україні й обявлення Матері Божої в Фатімі, спільна молитва Літургією Годин, свідоцтва людей про те як живуть даром віри і представлення різних монаших Орденів, які працюють в Україні. Головним пунктом програми була Євхаристія і процесія вулицями міста з фігурою Матері Божої з Фатіми.
Від імені римсько-католицького Єпископату України цю зустріч організував Преосвященний Владика Леон Малий – Голова Комісії до справ кліру та покликань. Співорганізатором та тим, хто гостинно відчинив двері Храму й дому був отець Вальдемар Павелець SAC – Кустош Санктуарію Матері Божої Фатімської в Довбиші.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці

Парафія Матері Божої з Люрд в с. Зарудинці